Forumlar > Pardus > Yazılım > İnternet Tarayıcıları (Pardus 2011 Firefox Kapanma Sorunu)
gabriç kullanıcısının resmi

gabriç

Pardus 2011 Firefox Kapanma Sorunu

Firefox web tarayıcım, son pisi güncellemesinden sonra, yeni site açarken, kimi işlevlerini kullanırken (çerezler sil gibi...) kapanmaya başladı.

çökme hatası almıyorum; sadece kapanıyor; tıpkı çarpıya basıp kapatırmışım gibi.

bu konuda benzer sorun yaşayan yahut konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

Re: Pardus 2011 Firefox Kapanma Sorunu

Böyle bir hataya hiç rastlamadım. Acaba tarayıcıyı komut satırından başlatıp, çökme sonrasında hatasına bakma imkanınız oldu mu?

gabriç

badibere, konsoldan firefox'u başlatıp kapanınca hata çıkacak mı, yoksa kapandıktan sonra hata çıktısı için komut girmem mi gerek?

kuftikufti kullanıcısının resmi

kuftikufti

Konsola firefox yazarak FF'i başlatın ve konsolu kapatmadan FF'i normal kullanın. FF kapanırsa konsolda yazanlaraı buraya yapıştırın. Umarım bir hata çıktısı verir.

gabriç

FF'yi konsoldan başlattım; kapandığında şöyle bir çıktı vardı konsolda:

$ firefox
(process:1612): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion `sys_page_size == 0' failed
/usr/lib/MozillaFirefox/firefox: symbol lookup error: /usr/lib/browser-plugins/libvlcplugin.so: undefined symbol: NPP_Initialize

ilk komut satırı, henüz firefox açılılrken çıktı. ikinci satır ise kapanma (çökme) gerçekleştiğinde çıktı.

kuftikufti

İlki bir uyarı, ikinci satırda hata belirtilmiş. vlc-firefox eklentisi yüklü mü? Yüklü ise kaldırıp dener misiniz?

gabriç

pisi'den vlc eklentisini kaldırıp, açtığımda her zaman firefoxu kapatan bir siteyle deneme yaptım; kapanmadı. oldu galiba. teşekkürler.

vlc eklentisi niçin böyle bir şey yapıyor, anlamadım. sadece bende mi oldu ne?

kuftikufti

VLC eklentisi bende de yüklü. Site adresini verirseniz bir bakarım.

gabriç

örneğin, şu siteyi açamıyordum: http://www.trt.net.tr/televizyon/sayfa/canli.aspx

deneyin, görelim.

ekleme: aha:) vlc eklentisini kaldırdık, şimdi trt yayını dinliyorum; ortada ne görüntü var ne bir şey. firefox bir yerden çalıyor ama nerden? :mrgreen: Ey Allah'ım... nasıl kapatacağım ben bunu?

kuftikufti

VLC eklentisi açıkken bende de aynı sorun oluyor. Eklenti yöneticisinden vlc-plugini etkisizleştirdiğim zaman sorun olmadı. Ancak sayfada sorun vardı sanırım, daha yeni girebildim çünkü.

gabriç

vlc eklentisi önemli mi? Yani, kaldırdık, etkisizleştirdik de, ne işe yarıyor bu eklenti?