Pardus 2011 Firefox Kapanma Sorunu
Firefox web tarayıcım, son pisi güncellemesinden sonra, yeni site açarken, kimi işlevlerini kullanırken (çerezler sil gibi...) kapanmaya başladı.
çökme hatası almıyorum; sadece kapanıyor; tıpkı çarpıya basıp kapatırmışım gibi.
bu konuda benzer sorun yaşayan yahut konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
- 563 okunma

baDibere
Re: Pardus 2011 Firefox Kapanma Sorunu
Böyle bir hataya hiç rastlamadım. Acaba tarayıcıyı komut satırından başlatıp, çökme sonrasında hatasına bakma imkanınız oldu mu?
gabriç
badibere, konsoldan firefox'u başlatıp kapanınca hata çıkacak mı, yoksa kapandıktan sonra hata çıktısı için komut girmem mi gerek?
kuftikufti
Konsola firefox yazarak FF'i başlatın ve konsolu kapatmadan FF'i normal kullanın. FF kapanırsa konsolda yazanlaraı buraya yapıştırın. Umarım bir hata çıktısı verir.
gabriç
FF'yi konsoldan başlattım; kapandığında şöyle bir çıktı vardı konsolda:
ilk komut satırı, henüz firefox açılılrken çıktı. ikinci satır ise kapanma (çökme) gerçekleştiğinde çıktı.
kuftikufti
İlki bir uyarı, ikinci satırda hata belirtilmiş. vlc-firefox eklentisi yüklü mü? Yüklü ise kaldırıp dener misiniz?
gabriç
pisi'den vlc eklentisini kaldırıp, açtığımda her zaman firefoxu kapatan bir siteyle deneme yaptım; kapanmadı. oldu galiba. teşekkürler.
vlc eklentisi niçin böyle bir şey yapıyor, anlamadım. sadece bende mi oldu ne?
kuftikufti
VLC eklentisi bende de yüklü. Site adresini verirseniz bir bakarım.
gabriç
örneğin, şu siteyi açamıyordum: http://www.trt.net.tr/televizyon/sayfa/canli.aspx
deneyin, görelim.
ekleme: aha:) vlc eklentisini kaldırdık, şimdi trt yayını dinliyorum; ortada ne görüntü var ne bir şey. firefox bir yerden çalıyor ama nerden? :mrgreen: Ey Allah'ım... nasıl kapatacağım ben bunu?
kuftikufti
VLC eklentisi açıkken bende de aynı sorun oluyor. Eklenti yöneticisinden vlc-plugini etkisizleştirdiğim zaman sorun olmadı. Ancak sayfada sorun vardı sanırım, daha yeni girebildim çünkü.
gabriç
vlc eklentisi önemli mi? Yani, kaldırdık, etkisizleştirdik de, ne işe yarıyor bu eklenti?