Cts, 29/12/2012 - 6:48ös tarihinde 206872 gönderdi
merhaba,
yaklaşık 10 gündür debian tabanlı pardus 2012 rc2 yüklediğim Lenovo Thinkpad T61 laptopumda touchpad tıklama fonksiyonunun çalışmaması nedeniyle canım sıkılmaya başlamıştı.
interneti biraz kurcaladım ve http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=141&t=69027 sayfasını buldum. buraya göre bilgisayarımdaki /usr/share/X11/xorg.conf.d/50-synaptics.conf dosyasında
Section "InputClass"
Identifier "touchpad catchall"
diye başlayan yeri bulup;
Section "InputClass"
Driver "synaptics"
MatchIsTouchpad "on"
Option "TapButton1" "1"
Option "VertEdgeScroll" "1"
EndSection
bu kodlarla değiştirirsem touchpad tıklama çalışacaktı.
hemen yaptım, makineyi yeniden başlattım grafik arayüz açılmadı. neyse ki 50-synaptics.conf dosyasının yedeğini almıştım, yedek dosyayı yerine koydum ve yapıştırdığım koddan Driver "synaptics" satırını silerek kodu tekrar yapıştırdım.
yani dosyaya eklediğim yazı şöyle oldu;
206872
debian tabanlı pardus 2012 rc2 tocuhpad tıklama sorunu
merhaba,
yaklaşık 10 gündür debian tabanlı pardus 2012 rc2 yüklediğim Lenovo Thinkpad T61 laptopumda touchpad tıklama fonksiyonunun çalışmaması nedeniyle canım sıkılmaya başlamıştı.
interneti biraz kurcaladım ve http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=141&t=69027 sayfasını buldum. buraya göre bilgisayarımdaki /usr/share/X11/xorg.conf.d/50-synaptics.conf dosyasında
Section "InputClass"
diye başlayan yeri bulup;
Section "InputClass"
Driver "synaptics"
MatchIsTouchpad "on"
Option "TapButton1" "1"
EndSection
bu kodlarla değiştirirsem touchpad tıklama çalışacaktı.
hemen yaptım, makineyi yeniden başlattım grafik arayüz açılmadı. neyse ki 50-synaptics.conf dosyasının yedeğini almıştım, yedek dosyayı yerine koydum ve yapıştırdığım koddan Driver "synaptics" satırını silerek kodu tekrar yapıştırdım.
yani dosyaya eklediğim yazı şöyle oldu;
Section "InputClass"
MatchIsTouchpad "on"
Option "TapButton1" "1"
EndSection
ve yeniden başlattım, tıklama ve padin sağ tarafını kullanarak yaptığımız scrool kaydırma işlevleri yerine geldi.