Forumlar > Pardus-Linux.org > Anketler (Pardus 2009 Beklentilerinizi Karşıladı Mı?)
baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

Pardus 2009 Beklentilerinizi Karşıladı Mı?

Yorumları da alabiliriz Wink

120 günlük anket başlamıştır.

linuxmind kullanıcısının resmi

linuxmind

Re: Pardus 2009 Beklentilerinizi Karşıladı Mı?

Pardus 2008.2'yi de denemiştim. Vasat bir sistem olmuştu. Ama Pardus 2009, iyi bir sisteme yaklaşmış. Program paketlerinde google chrome gibi popüler kullanılan alternatifler olursa, diğer dağıtımlarla aynı kulvarda yürüyebilir. Pisi program paketi, ihtiyaç olan bütün popüler programları içermeli.

baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

linuxmind wrote:
Pardus 2008.2'yi de denemiştim. Vasat bir sistem olmuştu. Ama Pardus 2009, iyi bir sisteme yaklaşmış. Program paketlerinde google chrome gibi popüler kullanılan alternatifler olursa, diğer dağıtımlarla aynı kulvarda yürüyebilir. Pisi program paketi, ihtiyaç olan bütün popüler programları içermeli.

Google Chrome gibi uygulamalar muhtemelen depoya hiçbir zaman alınmayacaktır. Çünkü zamanında telif hakları üzerine bayağı konuşulmuştu.

Bizler de her ne kadar ismi lazım değilin söylemiyle "Ne idüğü belirsiz depolar" açarak eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz her ne kadar şu aralar aktif olmasa da.

avadil kullanıcısının resmi

avadil

Pardus 2009 gerçekten çok güzel. KDE 4'den Pardus sayesinde hoşlandım.

hayalperest kullanıcısının resmi

hayalperest

Biraz seçeneği olabilse iyi olurdu... Bazı konularda yeni sorunlarla ve eksikliklerle boğuşuyorum...

aliakyol kullanıcısının resmi

aliakyol

Diğer dağıtımlara oranla çok daha hızlı ve kararlı bir sürüm olarak karşımızda... Bence eksik olan noktası yok ama varsa da büyük problemler değil...

babaynux kullanıcısının resmi

babaynux

söyle bir sey var k3b,2008 de daha verimli calisiyordu bunda takinti var bir de depoya paketler cok gec alindi ,ben derdimki 1 ay daha yada olmadi iki ay daha sallasalardi tam oturmus halde ciksaydi örnek kernel desteklemesine ragmen usm modemlere hala ag programcigindan ulasip aktiv edilemiyor,yani söyle desem daha yerinde olurdu 2008.2+ kde4 dün bana sundugundan daha özel bir sey sunmadi hatta 2008.2 daha kararliydi, bazen geri dönüsüm yapiyim mi diye düsünüyorum ama ondada kde4 dün en günceli yok kernelin en günceli yok ,genelde böyle oluyor, en son sürümler örnek 2007.3 2008 den daha stabill di ,2008.2 ise 2009 dan daha verimli ,insan bir de media center kor dimi depoya xbmc mesela

aliakyol kullanıcısının resmi

aliakyol

babaynux wrote:
söyle bir sey var k3b,2008 de daha verimli calisiyordu bunda takinti var bir de depoya paketler cok gec alindi ,ben derdimki 1 ay daha yada olmadi iki ay daha sallasalardi tam oturmus halde ciksaydi örnek kernel desteklemesine ragmen usm modemlere hala ag programcigindan ulasip aktiv edilemiyor,yani söyle desem daha yerinde olurdu 2008.2+ kde4 dün bana sundugundan daha özel bir sey sunmadi hatta 2008.2 daha kararliydi, bazen geri dönüsüm yapiyim mi diye düsünüyorum ama ondada kde4 dün en günceli yok kernelin en günceli yok ,genelde böyle oluyor, en son sürümler örnek 2007.3 2008 den daha stabill di ,2008.2 ise 2009 dan daha verimli ,insan bir de media center kor dimi depoya xbmc mesela

Size katıldığımı söyleyemeyeceğim... Pardus'08 + Kde4 ün daha stabil olduğunu söylüyorsunuz.Bence yanılıyorsunuz... Ufak tefek şeylerden bahsetmek istiyorum. Pardus'08 + Kde4 ü ben de kullandım. Daha yavaştı ve ara sıra donmalar oluyordu.Firefox kullanmaya başladığımda laptobum ısınıyordu. Bunları Sistem İzleyicisinden de takip ettiğimde herşey orada görünüyordu. Açılan uygulamalar çok fazla işlemci harcıyordu. Bir klasörü silmek işkenceydi. Ama şu anda tam oturmuş bir Pardus var karşımızda...

purak kullanıcısının resmi

purak

Herşey iyi güzel de depoların fakirliği meselesini çözmeleri lazım... Her yeni sürüm çıkışında depolar boşalıyor ve dolması çok uzun sürüyor. Depoların neden ilk etapda boş olduğunu biliyorum ama neden doldurulmadığını anlayamıyorum. Biraz çabayla daha iyi olabilir...

Resmi geliştirici ekiple bu işlerin ne kadar yürütülebildiği ortada, bir özgür yazılımı çeken, yürüten onun kitlesidir. Ama Pardus'a verimli bir kullanıcı kitlesi yok. Ne Öİ'de ne de burda... Neyse mevzu derin... Smile

spike kullanıcısının resmi

spike

purak wrote:
......bir özgür yazılımı çeken, yürüten onun kitlesidir. Ama Pardus'a verimli bir kullanıcı kitlesi yok.....

Kesinlikle katılıyorum. Ama onların böyle bir kitle oluşturmaya niyeti yok galiba. Olsaydı Gönüllü paket ekibi gibi bir şeylerin çalışması bu güne kadar oluşurdu herhalde. Neden olmadığını ben de anlayamıyorum. Oysa bu proje için devlet tarafından dünyanın parası ayrılmış durumda. O paralar projenin neresine harcanıyor acaba?

Neyse fazla kurcalamayayım. Smile

purak kullanıcısının resmi

purak

spike wrote:
Oysa bu proje için devlet tarafından dünyanın parası ayrılmış durumda. O paralar projenin neresine harcanıyor acaba?

Milyon dolarlar seviyesinde rakamlardan söz ediliyor. O parayı bana verseler muhabbetine girmek istemem ama gerçekten merak ediyorum nasıl harcandı bu kaynak? Sonuçta birşeyler üretiliyor ama hammadde diye birşey yok Smile Geliştiren ekibe ücret ödeniyor, ofis giderleri falan da katılırsa yine bu parayı aşar gibi geliyor bana.

Neyse, devletin işleri banane.. Smile