Forumlar > Pardus-Linux.org > Güncel (Mozilla kendi işletim sistemini çıkarıyor: Firefox OS)
fortran kullanıcısının resmi

fortran

Kayıt: 22/01/2006

Mozilla kendi işletim sistemini çıkarıyor: Firefox OS

Firefox web tarayıcısıyla tarayıcı pazarında önemli yer tutan Mozilla organizasyonu, şimdi de mobil işletim sistemi pazarında şansını denemeye hazırlanıyor. Firmanın bir süredir geliştirmekte olduğu Boot2Gecko projesi, yeni bir isim ve sektör desteğiyle tekrar gündeme gelmekte.

Mozilla'nın açıklamasına göre Boot2Gecko projesi artık Firefox OS olarak anılacak. Sadece web tabanlı uygulamaları destekleyen ve HTML5 üzerine kurulu olan Firefox OS, açık kaynaklı bir işletim sistemi olacak.

Mozilla'nın işletim sistemi için sektörden destek bulduğu da açıklanmakta. Verilen bilgilere göre, donanım alanında Çin merkezli ZTE ve TCL firmaları işletim sistemine destek sunacak. İki firmanın da Firefox OS çalıştıran düşük fiyatlı, Snapdragon işlemcili telefonlar üreteceği belirtiliyor.

Telefom şebekesi tarafındaysa Mozilla, Brezilya'nın Vivo firmasıyla anlaşma sağlamış durumda. Vivo, ilk Firefox OS telefonlarını 2013'de satmaya başlayacak. ABD'de Sprint, Almanya'da Deutsche Telekom, Abu Dabi'de Etisalat, Filipinler'de Smart, İtalya'da Telecom Italia, İspanya'da Telefonica ve Norveç'de Telenor firmaları Firefox OS'a destek veren isimler arasında.

Firefox OS'un daha çok giriş düzeyi telefonlarda kullanılacağı ve deneyimli iPhone / Android sahiplerinden çok ilk kez akıllı telefon alan kullanıcıların hedefleneceği tahmin ediliyor.

darkhardware.com

Top