Forumlar > Pardus > Kurulum (Pardus 2011 Grub Kurma)
gabriç kullanıcısının resmi

gabriç

Pardus 2011 Grub Kurma

Maalesef Pardus 2009 cd'de yer aldığı gibi 2011 de grup kurtarma seçeneği yok. Elle, konsol üzerinde kurulması gerekiyor. wiki sayfasında tarif edildiği haliyle pek anlaşılır ve açık değil. konu hakkında bilgisi olanlar, nasıl kurulabileceğini wiki'ye oranla daha açık (mesela hardisk isimlerini girmek) bir anlatımla yazabilirlerse konunun anlaşılması adına faydalı olur.

kuftikufti kullanıcısının resmi

kuftikufti

Re: Pardus 2011 Grub Kurma

Aslında bunun için bir yazı oluşturulabilirdi ama geç kaldık sanırım. 2011.1 ile bu özellik geri geliyor.

armut kullanıcısının resmi

armut

İsimleri bir komutla öğreniyorsun, çok zor değil bir daha bakın;

http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Grub%27u_kurtarmak#Grub.27u_elle_kurmak.3B

YVZ_61 kullanıcısının resmi

YVZ_61

valla ben hiç öyle nereye kurduğuma dikkat etmem nereye kurulursa kurulsun sonuçta grub çalışacak der kafama göre seçerim Laughing out loud en son da dün o şekilde kurtardım Laughing out loud

gabriç kullanıcısının resmi

gabriç

deneme yaptığm bir bilgisayarda elle kurtarmayı denemiştim. hardisklerin isimlerini bulmayı denedim. sadece hardisk biçimleri gözüktü. (ext4 gibi) ben de hangisine kurarsa deyip kur dedim bir tanesine ve rastgele bir rakam verdim. grup kuruldu kurulmasına ama, diğer iki işletim sistemini göstermedi. sadece kendisi vardı.

sanırım pardus grub'u diğer dağıtımları göstermiyor. (2011 de olsa bile bu sorun var?)

@Kuftikufti, 2011.1 temmuz ayında kararlı hale gelecek diye hatırlıyorum. o zaman geçiş güncellemeyle mi olacak? grub için ise, aynı 2009 da olduğu gibi kurulum cd si oluşturup kurtarabileceğiz değil mi?

kuftikufti kullanıcısının resmi

kuftikufti

Pardus GRUB 1.5 kullanıyor. Farklı GRUB'a sahip dağıtımları bulamaz (ya da en azından ben öyle biliyorum).
Doğru. 4 Temmuz planlanan tarih. Ara sürümlerde, Pisi güncellemesi ile geçiliyor -ki "devel" deposu kullananlar, güncelleme ile Beta sürümüne geçtiler zaten. Ancak DVD'den GRUB kurtarma içim 2011.1 kalıp dosyasını bir DVD'ye (ya da USB belleğe) yazmak gerekiyor elbette.