Forumlar > Pardus > Kurulum Sonrası (Pardus 2011.2 Sistemim Açılmıyor)
gabriç kullanıcısının resmi

gabriç

Pardus 2011.2 Sistemim Açılmıyor

Winzort ve Pardus 2011.2 nin kurulu oldugu bilgisayarımda, grub ekranından pardusu seçip ilerlediğimde Pardus açılış ekranı (yuvarlak sayacın döndüğü) göründükten sonra siyah ekrana geçiyor ve öylece kalıyor. Siyah ekran derken, bomboş bir siyah ekran. Herhangi bir komut satırı ya da yazı yok. BU aşamada hiçbir klavy hareketi işe yaramıyor. Adeta uyku modunda gibi.

Bu hata şöyle ortaya çıktı: Pardus kullanırken FF ve Paket yöneticisi açıktı. FF den internette gezinirken sistem dondu. Klavye de hangi tuşa bastıysam tepki vermedi. Bunun üzerine bilgisayarın Power düğmesine basarak bilgisayarı kapattım. Tekrar sistemi açtığımda ise siyah ekranda takılı kaldı. güvenli modda da açılmadı. bir ara, konsol ekranına geçerek startx komutuyla sistemi açabildm. Herhagi bir sorun yok gibiydi. Yeniden başlattım ancak yine siyah erkanda takılı kaldı.

Sistemim şuan açılmıyor. Çok ciddi bir sorun olduğunu zannetmiyorum; çünkü sadece sistemi güç düğmesinden kapattım başka bir şey yapmadım. Ayrıca, startx ile açınca gayet normal çalışıyor.

Ne yapabiliriz?

gabriç

Re: Pardus 2011.2 Sistemim Açılmıyor

Ben elimden geleni yaptim. bu da olmazsa sistemi yeniden kuracagim. ciktilari paylasayim bulunsun forumda.

ubuntu live usb ile;

ubuntu@ubuntu:~$ sudo fsck -p /dev/sda3 fsck from util-linux-ng 2.17.2 /dev/sda3: clean, 182781/1602496 files, 1398086/6400256 blocks

ubuntu@ubuntu:~$ sudo fsck.ext4 -p /dev/sda3
/dev/sda3: clean, 182781/1602496 files, 1398086/6400256 blocks

bu sonucun ard'ndan yeniden baslatiyorum.

gabriç

Yine olmadı. Sorun nereden kaynaklanıyor bilemiyorum. Mecburen sistemi kaldırdım.

@Phoenix ve @kuftkufti yardımlarınız için teşekkürler.

gabriç

Şöyle bir ekleme yapayım: sorun çok çokyüksek ihtimalle diskten kaynaklanıyor. Aynı bölüme başka bir dağıtım kurdum ve o da açılmadı. Disk bozuk galiba.