Forumlar > Pardus > Kurulum (Usb üzerinden Pardus 2011 kurma)
siorin kullanıcısının resmi

siorin

Usb üzerinden Pardus 2011 kurma

Merhaba arkadaşlar.Sonunda doğru yolu buldum ve linuxe geçmeye karar verdim.Yalnız bir sorunum var.Dvd Rw bozuk olduğundan pardusu usb den kurmam gerekiyor.Unetbootin programı ile denedim ama muvaffak olamadım.could not find mount media dedi.Sorum şu ki Pardus 2011 usb den kurulabiliyor mu?Yardımcı olabilecek var mı?

baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

Re: Usb üzerinden Pardus 2011 kurma

Unetbootin ile yapamazsınız ancak http://wiki.pardus-linux.org/index.php/ISO_Kal%C4%B1b%C4%B1n%C4%B1_USB_Belle%C4%9Fe_Yazmak adresindeki belgeyi uygulayarak yapabilirsiniz.

siorin

tamamdır usb yi dd ile hazırlayıp kurulumu tamamladım.şimdi bilgisayarımda win 7 ve pardus var.açılışta hangisini seçmek istediğimi sorması gerekmiyor mu?direk win 7 açılıyor.pardusla nasıl başlatacağım?

baDibere

Kurulum yaparken önyükleyiciyi kurdunuz mu?
Bilgisayarınızda birden fazla sabit sürücü olma durumu var mı?

siorin

Önyükleyici nedir?Kurmadım sanırım.2 hard disk var.Biri 250 GB diğeri 1 TB.250lik olanı 2 ye böldüm.1 bölümünde win 7 var diğer bölümünde de pardus var işte.

baDibere

Önyükleyici derken ekranındakinden bahsettim.

Eğer yukarıdaki ekranı öntanımlı olarak geçtiyseniz, BIOS'tan sabit sürücülerinizin yerini değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

siorin

evet bu şekilde yükledim ama hem windows hem pardus aynı diskin içinde.Biosta da zaten o disk seçili.Normal şartlarda bilgisayar açılırken hangisiyle başlatacağımı sormalıydı değil mi?Neden böyle oluyor ki acaba?

baDibere

Normalde sorar. Disklerin sırası ile ilgili bir sorun yoksa, disklerin master/slave ayarlarından kaynaklanabilir.

Veya aşağıda vereceğim adresten, "Pardus 2008.x - 2007.x CD'leri ile" kısmını 2011 CD'si ile uygulayın.

http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Grub%27u_kurtarmak#Pardus_2009.x_CD.27si_ile.3B

siorin

Benim cd okuyacak bir cdrom ya da dvd romum yok.O yüzden usb den kurdum zaten.Grub olayı usb ile de yapılabilir mi?Disklerde,master/slave de falan sorun yok.

baDibere

USB ile de yapılabilir.

siorin

Bilgisayarı flash diskten boot ettiğimde hangi işletim sistemini seçmek istediğimi soruyor.Bu bir şey ifade eder mi peki?