Pardus 2011 ile cisco vpn bağlantısı
Merhaba
Pardus 2011'de ağ yöneticisinde VPN sekmesi altinda yeni bir cisco vpn baglantisi ekliyemiyorum.
PISI'de vpnc ve NetworkManager-vpnc kurdum. System settings>Network Connections>VPN>Add>VPNC
sonunda ulastigigim arayuzde gateway, group name ve group password cubuklarini doldurdum ve onayladim.
Ancak ağ olusturulmadi. Bu konuda yardimci olacak bir arkadasimiz var mi?
- 162 okunma

baDibere
Re: Pardus 2011 ile cisco vpn bağlantısı
VPN konusunda bilgim yok ancak merak ettiğim bir nokta var: Ağ profili mi oluşmuyor yoksa ağa mı bağlanmıyor?
Borabasbayraktar
Ağ profili oluşmuyor
Borabasbayraktar
X86_64 platformunda meydana gelen benzer bir sorun icin 02-02-2011 tarihinde Bug 16659 hata basligi acilmis ve 16-08-2011 tarihinde sorun giderilmis.
Bu yuzden bende X86 platformu icin yeni bir hata basligi actim (Bug 19077). Umarim ayni hatadan muzdarip arkadaslar buraya gidip kayitlarini yaparak destek verirler. Böylece sorun daha cabuk dikkat ceker ve cözülür.
baDibere
Bu gece depolara NetworkManager(-openvpn -vpnc) güncellemeleri girecek. Güncelleme sonrası tekrar dener misiniz?
Borabasbayraktar
Muhakkak
Borabasbayraktar
Guncellemeden sonra artik Ag yoneticisi > VPN sekmesinde profil rahatlikla
Ancak isyerindeki aga bu yolla baglanamadim. Sorunun isyerindeki agdan kaynaklanip kaynaklanmadigini arastiriyorum.
olusturulabiliyor ve kaydedilebiliyor
Borabasbayraktar
Vistada cisco vpn istemcisi kullanarak evden sirket agina baglanabildim. Ancak Pardusta baglanti gerceklesmedi