Phronix’in MAC için yazılmış Steam kodlarını incelemesi sonucu GNU/Linux uyumlu kodların olduğunu tespit etmiş, bu durum gayrı resmi olarak Valve forumlarında onaylanmış ve GNU/Linux oyuncuları için büyük bir heyecan yaşanmıştı. Bu heyecanı sizlerin de yaşaması için Haziran 2010′da Steam’ın yakında GNU/Linux’ta olacağına dair haber yapmıştık.
Ancak, ne yazık ki bugün bu konuda iyi olmayan bir haberle karşınızdayız. GameIndusty.biz’in Valve Pazarlama Müdürü Doug Lombardi ile yaptığı röportaja göre Steam’ın GNU/Linux sürümü yakın gelecekte görünmüyor.
Digitizor.com‘un haberinden edindiğimiz bu bilgiyi, röportajdan alıntılanan aşağıdaki bölüm doğrular nitelikte:
Question: Final question, and one I’m sure you’re not super-keen to answer, but I promised one of our tech guys I’d ask it. What truth is there to rumours that you’re also working on a Linux version of Steam?
Doug Lombardi: There’s no Linux version that we’re working on right now.
Özet olarak Doug Lombardi’nin cümleleri yeterli: “Şu anda üzerinde çalıştığımız bir Linux sürümü yok.”
Sonuç olarak Steam, GNU/Linux oyuncuları için bir başka bahara kalmış gibi… CS, Half Life gibi oyunları düşünenler PlayOnLinux veya WineHQ gibi özgür yazılımlarla yola devam edecekler gibi..
a WordPress rating system










Olay pazar meselesi. Winzort’un pazar payı malum. MAC’ın da GNU/Linux’tan fazla. En azından oyunlar için.
a WordPress rating system
Hayda şimdi bu olmadı.Linux için önemli bir gelişmeydi steam
a WordPress rating system