Pardus 2011 home dizini açılmıyor, yardım lütfen
Merhaba,
Sistemimde iki hdd var:
a) 160GB olan sda da XP kurulu (C ve D olarak iki bölüm var)
b) 80GB olan sdb de Pardus 2011 kurulu idi. Ubuntuyu da denemek için pardus kurulu olan bölümün boyutunu küçülterek ubuntuya 30GB yer açtım (Ubuntu 10.10 sürümünü buraya kurdum ve sdb nin mbr sine ubuntunun grub ını kurdum. Pardus'un grub ı sda ya kurulu).
Ne olduysa bundan sonra oldu zaten. Şimdi pardus açılmadığı gibi ubuntudan da pardus bölümünün içeriğine bakamıyorum. Bilgisayarı Puppy Linux CD sinden başlattığımda ise Pardus bölümünün içeriği görünüyor fakat HOME ve bazı dizinler içinde ünlem işareti olan bir üçgen olarak görüntüleniyor ve içeriğini göremiyorum.
Diğer dizinler önemli değil ama HOME dizinindeki belgelerimi, vs. kurtarmam lazım.
Yardımlarınızı bekliyorum 
- 407 okunma

Aguila Negra
Re: Pardus 2011 home dizini açılmıyor, yardım lütfen
İki yol var sorununuzu çözmek için,ama en önemlisi bilgileriniz kaybolmadı yerinde duruyor ve zarar görmedi,bundan emin olun,
ilk yöntem,Pardus grubu tekrar kurarsınız,sistem Pardus ile açılır ve daha sonra gruba xp ve ubuntuyu ilave edersiniz,
ikinci yol ubuntu grub ile devam edersiniz,ubuntuya lvm2 paketi kurarsınız,Pardus bölümleri bağlanabilir ve gruba eklenir duruma gelir.
Bir kaç başlık altta benzer bir konu var,incelemenizi öneririm.
baDibere
Pardus'u açmaya çalıştığınızda aldığınız hata nedir?
Bunun yanında dosyaları görememe nedeniniz yetkilendirme sıkıntısından olabilir. Yetkili kullanıcı (root) ile görüntülemeyi deneyin.
Murat@Pardus
@baDibere
Pardus açılırken çok kısa bir süreliğine pardus logosu görünüyor ve sonra 8-10 satırlık bazı bilgileri takiben ekranda kernel panic yazıp kalıyor.
Ubuntudan konsolda root olup bir klasör oluşturdum ama sonuç değişmedi, aşağıda ls -al çıktısı var:
@Aguila Negra
sizin benzer bir konudaki başlığınızı okumuştum, bunun üzerine ubuntuya lvm2 yi ve sonrada testdisk i kurdum, fakat linuxta yeni olduğum için lvm2 yi kullanamadım. Forumda araştırmaya devam edeceğim fakat yine de yardımlarınızı bekliyorum.
baDibere
Kernel panic grubdaki bir hatadan kaynaklanabilir belki. grub yapılandırma dosyasını görelim.
Bunun yanında disk boyutuyla oynarken veriler de kaybolmuş olabilir.
Murat@Pardus
Tekrar merhaba,
Bilgisayarı System Rescue CD v.1.6.4 ile başlatıp bazı işlemler yaptım, sonra da Pardus açılışında F3 e basıp Diski Onar seçeneğini seçtim, sonuçta pardus hala açılmıyor, fakat ubuntudan mount ettiğimde pardus bölümünün içeriği en azından göründü ama hala sorunum çözülmedi. Çünkü önceki mesajımda I/O hatası aldığım 6 klasör görünmüyor (home klasörü dahil)
Bu arada grub.conf dosyasının içeriği şöyle:
inşaallah baDibere'nin dediği gibi değildir de disk boyutuyla oynarken veriler kaybolmamıştır.