Forumlar > Pardus-Linux.org > Güncel (Mustafa Akgül: Fatih Çalıştayı Raporu)
fortran kullanıcısının resmi

fortran

Kayıt: 22/01/2006

Mustafa Akgül: Fatih Çalıştayı Raporu

INETD Teknolojileri Derneği olarak 2010 Kasımından beri Fatih Projesi ile ilgileniyoruz. 2010 da İnternet Konfernasını ITU de yapmıştık. Fatih Projesine Konferansta bir oturum ayırmak istedik; MEB ile temasa geçtik ama vakit azlığı nedeniyle, oturumu gerçekleştiremedik. 2010 Aralığında MEB EGİTEK ile temasa geçtik. Açık ortamlarda, Fatih Projesinin tartışılmasını önerdik, memnuniyetle kabul ettiler. Aralık ayında, Antalya'da MEB’in Twiling etkinliğinde BÖTE bölüm temsilcileri katılımı ile Fatih projesi öğrenmeye ve tartışmaya başladık. Daha sonra, Ocak 2011′de ODTÜ’de herkese açık bir toplantı yaptık.

2011 Şubatında Akademik Bilişim Konferansı açılış günü büyük salonu Fatih projesine ayrıldı: 3 oturum yaptık. 2011 Aralığında Internet Konferanasında yine qçılış günü bir salonu olduğu gibi Fatih Projesine ayırdık. 2012 Şubatında Uşak'ta, Akademik Bilişim Konferansında bir oturumu Fatih Projesine ayrdık. MEB’in Ankara'dan gelmesi gereken temsilciler gelmediği için, yerel olarak projeye destek veren bir Formatör Öğretmen arkadaşımız panele katıldı.

Mart 2012′de Eğitekle birlikte Sabahattin Zaim Lisesinde bir akademisyen ekibi olarak incelemede bulunduk. Daha sonra Başkent Öğretmen evinde ekiplerden projesin detaylarını dinledik. Ve Rapor yazmaya başladık. Bir Wiki yardımı ile bir taslak rapor oluşturduk. Bakanlığa ve Proje Koordinasyon Kuruluna ilettik. Daha sonra Tübitak Başkanı başkanlığında toplanan Kurula raporu ve bulgularımızı sunduk.

En sonda Mayıs 2012′de Kampus Teknolojileri gününde bir panel ile 30 kadar akadmeisyenin oluşturduğu raporu sunduk ve Fatih projesinin çeşitli boyutlarını tartıştık.

Bütün bu çalışmların belgelerini:http://fatih.inetd.org.tr adresinde bulabilirsiniz.

blog.akgul.web.tr

Top