HP Deskjet F2480 AIO kurulum nasıl?
Merhaba arkadaslar hevesle gecen gun bir adet HP Deskjet F2480 AIO aldim cok guzel calisiyor fakat Pardus'a kuramadim...
Yaziciyi takiyorum otomatik olarak goruyor yapilandiriliyor diyor. fakat yazici listesinde görünmüyor...
paket yoneticisinden HP nin programını yukledim fakat o da gormedi...
skanlite'i actigimda bana neyi acacagini dahi sormadan direk webcami algiliyor..
dosya yazdirmaya calistigimda listede gorunmuyor..
yeni yazıcı eklemeye calistigimda is listede yok..
hpnin sitesine girdim desteklendigi yaziyor linux icin fakat indirmelerin hicbiri pardus icin degil ben de fedora icin olanini indirdim ama kurmadan once size bir danisayim dedim belki siz bana bir cozum yolu gosterebilirsiniz...
bu arada unutmadan Pardus 2009
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim...
sevgiler, saygilar..

baDibere
Re: HP Deskjet F2480 AIO kurulum nasıl?
hplip-gui - Qt ile yazılmış, HP cihazları yönetmek için kullanılan bir dizi kullanışlı araç
hplip - HP Linux yazıcı ve tarayıcı sistemi
bu iki paket ile işlerinizi görebilmeniz lazım. HP sitesinden indirdiğinizin bundan farklı birşey olduğunu sanmıyorum.
GAGO61
bu iki paket ile işlerinizi görebilmeniz lazım. HP sitesinden indirdiğinizin bundan farklı birşey olduğunu sanmıyorum.
her ikisi de kurulu...
fakat hplip-gui yi çalıştırıyorum algılamıyor yazicimi...
hplip de kurulu fakat o kullanilabilir birsey mi yoksa driver mi sadece bilmiyorum...
ben de bunlar oldugunu dusunuyorum indirdigimin fakat belki daha guncel versiyonlari olabilir diye de dusunuyorum...
baDibere
Öyleyse http://sourceforge.net/projects/hplip/files/hplip/3.9.10/hplip-3.9.10.run/download bunu indirip kurmanız işinize yarayabilir belki.
GAGO61
kurulum olmadi kurarken cok bekliyor ve sifreyi kabul etmiyor hem root sifresini hem kullanici sifresini denedim ikisini de kabul etmedi...
sanirim kabul etse de olmayacak
icime oyle doguyor baska bir yolu olmalı..
pardus 2008 olsa olacakti gibime geliyor tasmadan yazici kurulumu cok kolaydi..
kde4'te tam bir eziyet..
baDibere
1. ADIM
Alt ve F2 tuşlarına aynı anda basınız.
2. ADIM
konsole yazıp Çalıştır butonuna basın.
3. ADIM
Kod:
wget http://downloads.sourceforge.net/project/hplip/hplip/3.9.10/hplip-3.9.10.run
Komutunu yazın ve enter tuşuna basın.
4. ADIM
İndirme tamamlandığında aşağıda yer alan komutu girin.
Kod:
sh hplip-3.9.10.run
5. ADIM
Please choose the installation code seçeneği çıktığında a tuşuna basın.
6. ADIM
7. ADIM
Size bağlantı portunu sorabilir. Bu her makinede olmuyor ama sorarsa yine y tuşuna basın.
8. ADIM
root / superuser user password yazdığında root şifreniz varsa bunu yazın yoksa oturumu açtığınız şifreyi yazın ve enter tuşuna basın.
9. ADIM
Yüklemenin tamamlanması için enter tuşuna basın.
10. ADIM
Burada depodan gereken bağımlılıkları çekip kuracak, bu ortalama 5 dakika sürecek. Daha sonra /configure ve make işlemlerini otomatik olarak yapacak.
11. ADIM
Bütün işlemler bitince r tuşuna basın ve sistem yeniden başlasın. Tekrar onay isterse enter veya y tuşuna basın.
Sistem yeniden başladıktan sonra
1. ADIM
Alt ve F2 tuşlarına aynı anda basınız.
2. ADIM
gnome-terminal yazıp Çalıştır butonuna basın.
3. ADIM
Açılan sayfaya aşağıda yer alan komutu yazıp enter tuşuna basın.
Kod:
hp-setup
4. ADIM
Universal Serial Bus (USB) seçeneğini seçin ve Next tuşuna basın.
5. ADIM
Sürücü doğru kurulduysa listede yazıcının ismi çıkacak. Eğer listede yazıcının ismi çıktıysa Next butonuna basın.
6. ADIM
Son olarak Add Printer butonuna basarak kurulumu tamamlayabilirsiniz.
* Eğer kurulum sonunda test sayfası basılmasını istiyorsanız Send test page to printer seçeneği işaretli olsun.
kaynak: forum.ubuntu-tr.org/index.php?topic=13943.0
GAGO61
işte 8. adimdaki sifreyi kabul etmiyor..
GAGO61
yok mu cozum getirebilecek biri??