Pardus 2011 Bluetooth ile İnternet Erişimi
pardus 2009 sürümündeki haliye aşağıdaki anlatıma uygun olarak bluetooth ile internete erişmek mümkün. özetle; önce bluetooth aygıtınızı blueman ile eşleştirip dial-up bağlantı sağlarsınız; ardından kppp ile modem olarak bluetotth aygıtınızı işaret edersiniz.
fakat 2011'de bluetooth aygıtını eşleştirirken dial-up bağlantı kurma sorunu yaşanıyor. kppp ayarlarını yapıyorsunuz, ancak bluetooth aygıtınızı eklemiş olmanıza rağmen dial-up bağlantı kuramadığınız için kppp aracı modem bulamıyor.
sorun: bluetooth aygıtı eklendiği halde dial-up network bağlantı sağlayamıyorum.
yardımcı olabilecek?

gabriç
Re: Pardus 2011 Bluetooth ile İnternet Erişimi
arkadaşlar pardus üzerindeki bluetooth yazılımıyla dial up bağlantı (internet bağnaltısı ya da) kurabilen var mı?
baDibere
Varsa ben de merak ediyorum.
gabriç
olmuyor yahu.
olmadı.
en son yine blueman kurmak zorunda kaldım. blueman ile güzel güzel bağlandım.
badibere bununla ilgili evvelde açtığın hata kaydında 2011'de sorunun çözüleceği (blueman'a gerek kalmayacak) denilmişti.
yeni bir hata kaydı açsak mı?
kuftikufti
Ben hâlâ şu Bluetooth'u doğru düzgün kullanmış değilim. :mrgreen:
gabriç
kuftikufti, olurda internet bağlantısı bulunmayan bir ortamda kalırsan, bluetooth a ihtiyacın olacaktır. Nete girmek için...
biz keyfimizden aramıyoz:)
kuftikufti
Sanırım yanlış ifade ettim.

Adam gibi kullanmamaktan kastım, bir kere bir telefon eşleştirdim, onda da dosya içeriklerini ve dosya transferini başaramadım (bu arada blueman kullanmadım). Yani bluetoothu kullanmay başaramadım. ıPek ihtiyacım olmadığı için de üzerine düşmedim. Ama bluetooth kulaklık kullanıyorum. Çok güzel birşey. Bir onu çalıştırmayı başardım.
gabriç
dosya aktarımı en kolayı aslında. blueman için söylüyorum.
bluetooth un genel kullanımı internet üzerine. dosya alışverişlerinde hafıza kartları tercih ediliyor. o sebeple pek bir üzerinde durulmamış gibi bluetooth işinin. kabloyla bağlanacağız artık.
kuftikufti, bluetooth kulaklıkların kablolulara kıyasla sağlık açısından daha sakıncalı olduğunu okumuştum. bilgin olsun.