PKD, PLO ve Pardus

PKD, PLO ve Pardus


 

Pardus Kullanıcıları Derneği (PKD) ve Pardus-Linux.Org (PLO) portalı, Pardus'un geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan ilk tüzel kişilik olarak ortaya çıkmış, tamamen gönüllülerinin üzerinde durmuş ve halen de aynı şekilde varlığını sürdürmekte ve görevine devam etmektedir.

 

Pardus projesinin, TÜBİTAK'In yapılanma süreci içinde, bir sessizliğe gömüldüğünü ve bu süreç içinde, projenin aksamaya uğradığını biliyoruz. TÜBİTAK, şimdilik yapılanma süreci ile ilgili bir açıklama yapmıyor. Ancak geliştiricilerden Ozan ÇAĞLAYAN'ın kullanıcı listelerine gönderdiği bir e-postada ve Nihan KATİPOĞLU'nun günce yazısında belirttikleri ortak nokta, Pardus'un yok olmadığı ve yoluna devam edeceği şeklinde idi.

 

Son olaraksa, PKD başkanı Nihad KARSLI (enki), PKD başkanı tüzel kişiliği ile, TÜBİTAK / BİLGEM yöneticisi M.Nedim ALPDEMİR ile Pardus'un durumu üzerine görüştü. Bu görüşmede, Pardus projesinin sonlandırılmasının söz konusu olmadığını, projenin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi esasları üzerinde çalışmalara gidileceğini öğrendi.

 

Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) sunucuları üzerinde varlığını sürdüren PLO, Pardus için gönüllü topluluk portalı olarak, destek ve paket yapımı çalışmalarında bulundu. PKD ve PLO, Pardus'a bu desteğini, önceden kullanamadığı dinamiklerini de devreye sokarak, sürdürecektir. PLO olarak diyebiliriz ki, dedikoduları bir kenara bırakarak, Pardus'a desteğimize devam edelim.

 


Bu haberi GNU Free Documentation License 1.3 şartları altında kullanabilirsiniz.

Yorumlar

mustafaaydin kullanıcısının resmi
Üyelik Tarihi:
31 Aralık 2011

bu son günlerde duyduğum en güzel haber,

yani saçmalık olurdu öyle birşey zaten.

Sen gel tüm savunma silahlarını ve ekipmnlarını üretmeye başla fakat başladığın yazılım projesini bitir tam bir çelişki olur du ki bu haber yüreğimi rahatlattı şimdi keyfle kahvemi yudumlayabilirim. Smile))))))

aydinaltindag.tr kullanıcısının resmi
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2011

Umarım açıklamada dediği gibidir eğer kısa zaman sonra Pardus da bir aksaklık çıkıp da iş sürüncemeye kalırsa hatırlatırım bu yazılanları gerçi ben hala inanmıyorum madem proje devam ediyor Fatih projesindeki tabalet bilgisayarlara neden pardus değilde android yüklenmesi yada win yüklenmesi konuşuluyor tübitak millieğitim bakanlığı yada ulaştırma bakanlığı çıkp açıklama yapsın ha demesinler tabletler amr işlemcili bizimde elimizde bu tabletlerde çalışacak mobil Pardus yok diye bence siz bu işi bu açıklamayla biraz hafife alıyorsunuz ben anca bakanlıklar açıklama yaparsa Pardusun resmi web sitesinde tübitakın web sitesinde vesaire resmi bir açıklama görürsem inanabilirim oda şüpheli yoksa geliştiricilerden Ozan ÇAĞLAYAN Nihan KATİPOĞLU e-posta atmış güncesine bilmem ne yazmış pkd başkanı Nihad KARSLI TÜBİTAK / BİLGEM yöneticisi M.Nedim ALPDEMİR ile konuşmuş falafilan ne gödüm ne duydum resmi bir açıklamayok bence otarda çıksılar kanalın birinde haberlere yada bir televiyon kanalına kısaca basına açıklma yapsınklar kuru kuru bu forumlarda yzılanlar beni ikna etmez ne demişler duyduğunun hiçbirine gördüğünün yarısına inanacaksın...