Forumlar > Pardus > Yazılım > Ses ve Görüntü (Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger)
protezdiyot kullanıcısının resmi

protezdiyot

Kayıt: 03/04/2008
WWW

Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

Açık Deniz Bilişim A.Ş nin yaptığı online iletişim yazılımı hayata geçti.

Uşak'ta bir grup yazılım mühendisinin imzasını taşıyan "MSP Messenger" isimli program, 161 dilde çeviri yaparken, kullanıcılarına online alışveriş yapma, TV izleme ve radyo dinleme gibi imkanlar da sunuyor.

MSP Messerger'ı hayata geçiren ekipten Yazılım Mühendisi Necmettin Özalp, yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl süren AR-GE çalışmaları sonucu "Türkiye'nin ilk online iletişim yazılımı"nı hayata geçirdiklerini söyledi.

MSP Messenger adını verdikleri programın mevcut online iletişim yazılımlarından farklı olarak bir çok yeniliğe sahip olduğunu belirten Özalp, programın 161 dilde sesli tercüme yapabildiğini, kullanıcılara online alışveriş yapma olanağı sunduğunu, program üzerinden tv izleme ve radyo dinleme imkanı bulunduğunu kaydetti.

Yazılımın internet üzerinden ücretsiz olarak kullanıma sunulduğunu belirten Özalp, "İlk 3 gün içinde 11 ülkeden, 30 binden fazla kişi tarafından kullanılmaya başlandı" dedi.

Amaçlarının 6 ay içinde kullanıcı sayısını 10 milyonun üzerine çıkarmak olduğunu ifade eden Özalp, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyada sınırlı sayıda online iletişim yazılımı var. Bu yazılımların borsa değeri 25 ila 50 milyar Dolar arasında değişiyor. ABD, Rusya, Çin gibi ülkelerdeki tanınmış online iletişim yazılımları bilgisayar kullanıcılarının taleplerine tam olarak cevap veremediğini için MSP Messenger'ı hazırladık. Oldukça iddialı olan programımız kendi tanıtımını kullanıcılar kanalıyla yapacak. "

-161 DİLDE SESLİ VE YAZLI TERCÜME YAPIYOR-

MSP Messenger'ın dünyadaki online iletişim yazılımlarına yeni bir anlayış getireceğini belirten Özalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Program, 161 dilde sesli ve yazılı tercüme yapabiliyor. Yani karşınızdaki kişi hangi ülkeden olursa olsun, hangi dili ve lehçeyi konuşuyorsa konuşsun, siz Türkçe olarak yazıyorsunuz, karşı tarafa sesli olarak kendi dilinde çeviri yaparak, sesli ve yazılı olarak iletişim sağlıyor.

Düşünün Çin'den bir kişiyle iş bağlantısı yapmak istiyorsunuz. Yazılım size tercümana ihtiyaç duymadan direk iletişim imkanı sağlıyor. Çocuğunuz dil öğrenmek istiyor. O ülkeden bir kişiyle iletişim kurup karşılıklı sesli ve yazılı konuşabiliyor.

MSP Messenger bilgisayarınızda kuruluysa aynı anda radyo dinleyip, anlaşmalı televizyon yayını sağlayıcılarından biri yardımıyla istediğiniz televizyon kanalını izleyebiliyorsunuz. Messenger üstünden bilgi paylaşımında artık sınırlarınız yok.

İstediğiniz büyüklükte dosyayı MSP Messenger üstünden gönderebiliyor. Programın en önemli özelliklerinden biri online alışveriş yapma imkanı olması. Kayseri'den pastırma, Çorum'dan leblebi siparişi yapmak isterseniz MPS Messenger size bu imkanı sağlayacak.

MSP Messenger sosyal paylaşım sitesi anlamında da hizmet verecek. Tek bir adresten sosyal paylaşım yapabileceksiniz. Dünya çok kısa bir süre içinde MSP Messenger'i konuşacak. Biz iddialıyız, inanmıyorsanız yazılımı bilgisayarınıza ücretsiz olarak kurun ve kullanmanın keyfini çıkarın. "

-"HEDEFİMİZ MİLYONLARCA DOLARLIK REKLAM GELİRİ"-

Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 22 milyon kişinin

"messenger" yazılımı kullandığını, bu yazılımların toplam reklam gelirlerinin ise yıllık 2 milyar dolara ulaştığını bildiren Yazılım Mühendisi Özalp, bu gelirden Türkiye'nin herhangi bir pay alamadığını vurguladı.

MSP Messenger'ın yaygınlaşması halinde Türk firması olarak elde edecekleri gelirden milyonlarca Dolar vergi ödeyeceklerini belirten Özalp, şöyle konuştu:

"Yazılım sanal ortamda domino taşı etkisiyle yayılıyor. Bir kaç gün içinde bu yüz binlerce kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız dünyada milyonlarca kişinin bu yazılımı kullanması.

Türkçe ve İngilizce olarak yazılım hazır. Çok kısa süre Arapça, Çinçe ve Rusça olarak yazılım hizmete girecek. Biz dünyada dil bilmezlik olgusunu ortadan kaldırıyoruz. Şu an çeviride yüzde 75 başarıyı yakaladık. Amacımız yüzde 90'a ulaşmak. "

-"BU BİR MİLLİ SİSTEM PROJESİ"-

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün, MSP Messenger'ın "Bilgisayar Programları ve Veritabanları"'na ilişkin tescilini yaptığını, ayrıca uluslararası bir yazılım firması tarafından da "Uluslararası Dijital İmza Sertifikası"nın onaylandığını vurgulayan Özalp, yazılımı "Milli Sistem Projesi" olarak adlandırdıklarını söyledi.

Türkiye'deki bilgisayar kullanıcılarını da "Türk Messenger"ını kullanmaya davet eden Özalp, "Bu yerli bir araba veya yerli malı kullanmak gibi bir şey. Biz ülkemizin kazanmasını isteyen bir avuç insanız.

Kısa süre içinde Uşak'ta, bünyesinde çok yetenekli bilgisayar yazılımcıları barındıran 300 kişilik çalışma ekibi kuracağız. Yola avukatlar için bir online iletişim yazımı hazırlamak için çıkmıştık. Bir hayal kurduk. Şimdi hayalimiz gerçek oldu" diye konuştu.

Özalp, yazılımın ücretsiz olarak "http://www.mspmessenger.com" adresinden indirilerek, olayca bilgisayarlara kurulabileceğini sözlerine ekledi. - Uşak

 
Top
protezdiyot kullanıcısının resmi

protezdiyot

Kayıt: 03/04/2008
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

Linux sürümü de olsaydı iyi olacaktı...

Top
YVZ_61 kullanıcısının resmi

YVZ_61

Kayıt: 04/05/2008
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

bende bu projenin varlığından dün haberdar oldum ve linux sürümü varmı yada yapmayı düşünüyormusunuz gibi bir mesaj attım bakalım ne cevap verecekler ama pek sanmıyorum ki bir kişinin istemesiyle linuxa görede sürüm yapsınlar Laughing out loud

Top
protezdiyot kullanıcısının resmi

protezdiyot

Kayıt: 03/04/2008
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

o zaman bizde mesaj atarız Smile

Top
PHoeniX kullanıcısının resmi

PHoeniX

Kayıt: 09/12/2010
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

İlginç kullandığı ağ ve protokol neymiş yazmamışlar. Winzort yazılımı olduğu için pek denemeye gönüllü değilim fakat merak ediyorum Pidgin gibi bir istemci mi yoksa kendi ağını mı kullanıyor

Bu kadar iddaılı yazıldığına göre kendi ağınıyor kullanıyor olsa gerek ve tahminimde XMPP protokolunu kullanıyordur ve kendileri geliştirmiş gibi öne çıkıyorlardır Smile bu kadar milli, yerli filan geçince

Ülkemizin kazamasından bahsediyor fakat yok şu kadar reklam alıp bu kadar para kazanmayı düşünüyoruz filan diyorlar Smile ilginç Smile

Ülkemizin kazanmasnı istiyorsak xmpp protokollu kendi sunucunuzu kurun yada jabber ağına bağlanın ve güvelik için ssl sertifikalı sohbet edin Smile

Top
AnakinSkywalker kullanıcısının resmi

AnakinSkywalker

Kayıt: 24/04/2011
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

Acaba güvenlik durumu nasıl iletişimi hangi algoritmalarla şifreliyorlar?
Yoksa msn gibi her önüne gelen izleyip dinleyebilecek mi?

Top
protezdiyot kullanıcısının resmi

protezdiyot

Kayıt: 03/04/2008
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

Açık konuşmak gerekirse duyurusunu ben yaptım ama güvenlik konusunda benimde endişem olduğu için ben bilgisayarıma kurmadım.Biraz komplo teorisi olacak ama medyada bu kadar ses getirecek kadar etkili bir şirket olduklarına göre .......gerisi hakkında pek konuşmayayım. Smile
Dipnot:Linux sürümü olsaydı en azından birileri kaynak kodları hakkında yorum yapıp bizimde gönül rahatlığıyla kullanmamızı sağlayabilirdi.

Top
AnakinSkywalker kullanıcısının resmi

AnakinSkywalker

Kayıt: 24/04/2011
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

protezdiyot Çok güzel yakaladın mevzuyu.
Belki de linux sürümü olmamasının sebebi bu yada bildiğimiz msn yada diğer anında mesajlaşma programlarının alt yapısını kullanıyor da olabilir sitelerini inceledim kanım kaynamadı diyelim....
Türk yapımı programlara allerjim falan yok Yakup Gezdiricinin deprem monitörü bilgisayarımda her daim durur mesela neden çünkü temizdir işlevinden başka bir şeye de bulaşmaz.

Top
slarikan kullanıcısının resmi

slarikan

Kayıt: 20/11/2006
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

O zaman hepten yüklenelim neden linux veya Pardus sürümü yok diye.
Mail kabul etmiyor <script type="text/javascript">eval(unescape('%64%6f%63%75%6d%65%6e%74%2e%77%72%69%74%65%28%27%3c%61%20%68%72%65%66%3d%22%6d%61%69%6c%74%6f%3a%64%65%73%74%65%6b%40%6d%73%70%6d%65%73%73%65%6e%67%65%72%2e%63%6f%6d%22%3e%64%65%73%74%65%6b%40%6d%73%70%6d%65%73%73%65%6e%67%65%72%2e%63%6f%6d%3c%2f%61%3e%27%29%3b'))</script> niyekine.

Top
AnakinSkywalker kullanıcısının resmi

AnakinSkywalker

Kayıt: 24/04/2011
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

websunucuları bile windows üstünde sanırım

Top
spike kullanıcısının resmi

spike

Kayıt: 23/12/2006
WWW

Re: Yerli yapım anlık çeviri yapabilen messenger

Windows için hazırlanmış özgür olmayan bir yazılım.

Bu proje benim için koca bir çöp.

Top