Forumlar > Pardus > Kurulum Sonrası (Pardus 2011 Saat Sorunu)
gabriç kullanıcısının resmi

gabriç

Pardus 2011 Saat Sorunu

Başlıkta açıklanacak gibi değildi, o yüzden "sorun" deyip burada açıklamayı uygun gördüm.

soru şu: pardus 2011de panelde yer alan dijital saat yaklaşık olarak 3 saat geri kalıyor. bir iki kere düzelttim, ancak yeniden açınca yine aynı şey oluyor.

açayım biraz...

bu sorun, bilgisayarıma bir kaç dağıtım daha kurmamdan sonra başgösterdi ve şöyle oldu mesela: ubuntu kullandıktan sonra pardusa geçtiğimde (ubuntu da saat normal) pardusun saati bozulmuştu... düzelttim. ardından başka bir gün tekrar ubuntu kullanıp bir süre sonra tekrar pardusu açtığımda saatin yine bozulduğunu gördüm.

bilgisayarda kurulu diğer dağıtımların saatlerinde sorun yok. sadece pardusdaki saat geri kalıyor.

diğer dağıtımların ardından pardusu açınca oluyor gibi geldi bana. alakası var mıdır bilmem...

hasılı; pardus 2011 saatim 3-4 saat geri kalıyor. nedir sorun?

ek: saati ayarlayıp yeniden başlattığımda saat bozulmadı.

YVZ_61 kullanıcısının resmi

YVZ_61

Re: Pardus 2011 Saat Sorunu

çözümünü bilmiyorum ancak aynı sıkıntı bendede mevcut ama ben çok takmadım düzelttim geçti Laughing out loud

Aguila Negra kullanıcısının resmi

Aguila Negra

Bu sorunun kullanıcı ayarları ile düzeleceğini sanmıyorum,Pardus ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Ubuntu veya diğer dağıtımları kullandıktan sonra,dağıtım değiştirirken bios saatine bakarsanız,yerel saatten 3 saat geride olduğunu göreceksiniz,Pardus açılışta her ne kadar sistem saati ayarlanıyor dese de sanırım ayarlamıyor veya bios saatini esas alıyor,halbuki kendi ayarlarında belirtilmiş yerel şehir saatine göre değiştirmesi gerekiyor.

kuftikufti kullanıcısının resmi

kuftikufti

Otomatik ayarlamaları kaldırmadığımda Pardus saati değiştiriyordu. Tüm otomatik ayarlamaları devre dışı bırakıp, saati elle ayarladım. Sorun bende düzeldi. Ancak, bende kurulu her iki dağıtım da Pardus 2011. Biri 2011.1 Beta, öbütü kozdincer. Birinden diğerine geçmek sorun çıkarmıyor. Ama farklı bir dağıtımda ne yapar bilemiyorum.

PHoeniX kullanıcısının resmi

PHoeniX

Bu sorun ne Pardudan ne de GNU/Linux dan kaynaklanıyor... Sadece saatini UTC olarak yapılandırdığından kaynaklanıyor... istersen bir NTP ile işi kolaydan halledersin yada şu komutu ver

# hwclock --local --htcosys komutu ver... (# root hakları ile yapılacağını belirtir) yada daha detaylı şu makaleyi incele güzel yazılmış http://www.hypexr.org/linux_date_time_help.php

gabriç

@Phoenix, dediğiniz komutu uygladım. Bakalım bir sorun yaşanacak mı tekrardan. teşekkürler.

dediğiniz ayarı pardus arayüzününden yapamaz mıyız? ya da depoda yer alan bir program vasıtasıyla?

PHoeniX

Pardus GNU/Linux değil mi? Cevabını biliyorsun Smile Zaten bunu Pardus dayken ver Smile

Benim anlattıklarım Pardus'a özgü değildir hiçbir zaman Smile

gabriç

yanlış sordum sanırım.Smile demek istediğim, sistem ayarları gibi bir yerden yapılamaz mı bu ayarlar? konsol kulanmaktan daha kolay olduğu için...

PHoeniX

Valla bilmiyorum GNOME yada KDE de varmı Smile benim de pek GUI ile aram yok Smile ehehe konsol daha kolay Smile artı senin masaüstü yöneticisi olarak ne kullandığını bilemem.. GNOME, KDE, Xfce vs vs Smile hangisine göre anlatayım bak tek komut yeterli Smile

gabriç

sorun pardus 2011 de olduğunu ve pardusun da kde kullandığını göz önüne alırsak, kde için bir çözüm iyi olurdu...Smile

bu arada konsoldan ne anlıyorsunuz? simsiyah bir ekran, ne yaptığını göremiyorsun (okuyorsun)... güzel bir yanı var da biz mi bilmiyoruz? Smile

dediğin komutu uyguladım. sonucuna bakacağım yakında... şuan ubuntudayım, birazda pardusa geçince gözlemliycem...

gabriç

@phoenix, verdiğiniz komutu ayne uyguladım ama sonuç aynı.

# hwclock --local --htcosys

denememi istediğiniz başka bir komut var mı?